Shamima Begum reiste til Syria for å bli en del av terrororganisasjonen Den islamske staten (IS). Nå får IS-kvinnen returnere til Storbritannia. Foto: LAURA LEAN / POOL / AFP
annonse

Britiske Shamima Begum får returnere til Storbritannia og kjempe for å få tilbake statsborgerskapet, ifølge en kjennelse.

Den nå 20 år gamle IS-kvinnen var en av tre britiske jenter i skolealder fra Øst-London som i 2015 dro til Syria. Hun dukket senere opp i en flyktningleir og tryglet i intervjuer om å få vende tilbake til Storbritannia. Under oppholdet i Syria har Begum mistet tre barn.

Artikkelen fortsetter.

annonse

Shamima Begums baby døde i flyktningleiren

Tidligere innenriksminister Sajid Javed argumenterte for at hun opprinnelig var fra Bangladesh og kunne dra dit i stedet. Men ifølge torsdagens kjennelse ble hun ikke gitt en god nok sjanse til å forsvare seg, siden hun var i flyktningleiren. Innenriksdepartementet vil anke avgjørelsen, skriver BBC.

– Begum er ikke redd for å møte rettsvesenet i Storbritannia, hun ønsker det velkommen. Men å ta fra henne statsborgerskapet uten at hun får sjanse til å forsvare seg, er ikke rettferdig – det er det motsatte, sier advokaten hennes, Daniel Furner.

annonse

Begum bidro til at søkelyset ble rettet mot hundrevis av europeiske kvinner, også norske, som har havnet i samme situasjon etter å ha vært gift med IS-krigere.

Les også: Shamima Begums ektemann er «sønderknust»

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse