- Resett - https://resett.no -

Drapsmannen på psykiatrisk: For «trøtt» til å ta stilling til skyldspørsmålet – mediene fokuserer på hans «helsetilstand»

Hverken bilde eller navn er blitt publisert i mediene av drapsmannen som gikk amok med kniv natt til onsdag.

En kvinne ble drept og to andre skadd ved tre forskjellige adresser i Sarpsborg da en somalier angrep dem med kniv.

Selv om politiet har bekreftet at somalieren drepte en tilfeldig kvinne i 50-årene, har ikke knivangrepet blitt regnet som et terrorangrep.

annonse

Å knivstikke tilfeldige personer på åpen gate anses i de fleste tilfeller som terror, men på NRK kveldsnytt ble det lagt vekt på at drapsmannen «hadde relasjoner til to av ofrene» og at han tidligere har hatt problemer med sin «psykiske helse».

Nyhetene stilnet

Mannens helsetilstand ble også hovedfokuset til de største nettavisene VG, Dagbladet og TV 2, som alle la vekt på at drapsmannen hadde «relasjon til to av ofrene».

annonse

Det var mye fokus på saken både i Norge og utlandet før man visste noe om gjerningsmannen. Men da det ble kjent hvem drapsmannen var stilnet nyhetene. På NRK kveldsnytt var ikke saken hovednyheten.

Hittil har det ikke blitt publisert bilder av somalieren.

I et intervju med NRK fortalte imidlertid forsvareren av den drapssiktede somalieren at han var «for trøtt til å ta stilling til skyldspørsmålet» da han ble avhørt av politiet.

 

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474