Liverpool har satt seks Premier League-rekorder i år. Foto: Paul Ellis/AP/NTB scanpix
annonse
annonse

Liverpool tapte 1-2 mot Arsenal onsdag og mistet muligheten til å ta Manchester Citys poengrekord. Likevel står de rødkledde med seks rekorder fra årets sesong.

Tapet mot Mikel Arteta og Arsenal ble sesongen tredje tap i Premier League. I tillegg røk sjansen til å overgå Manchester Citys poengrekord.

Jürgen Klopps menn kan likevel juble over seks andre rekorder satt denne sesongen.

annonse
I historiebøkene

På de 21 første kampene i årets sesong vant Liverpool 20 kamper og spilte uavgjort én gang. Med 61 poeng satte klubben ny rekord for beste Premier League-start.

I 3-2-seieren mot West Ham 23. februar vant Liverpool sin 21- hjemmeseier på rad i ligaen og tangerte Citys rekord på 20. De røde økte rekorden til 24 senere i sesongen.

Ingen lag i den engelske toppligaen har vunnet ligagullet så tidlig som Liverpool. Da Chelsea slo Manchester City og ligagullet var et faktum for Jürgen Klopps menn, gjensto det sju kamper av sesongen.

annonse

På det meste ledet Liverpool ligaen med 25 poeng i år, mer enn noe annet lag i Premier League-historien.

Med 1-0-seier mot Tottenham 11. januar satte Merseyside-klubben ny rekord for antall poeng i løpet av de siste 38 spilte ligakampene med 104, to mer enn Citys tidligere rekord på 102 poeng.

Jürgen Klopps menn tok også en ny rekord da de slo Brighton 3-1 8. juli, som raskeste lag i ligaens historie til 30 seiere i én og samme sesong.

Kan ta flere

Med to serierunder igjen av sesongen kan flere rekorder slås eller tangeres.

Liverpool leder ligaen med 18 poeng og kan matche eller overgå Citys rekord på 19 poeng ved sesongslutt.

Chelsea, Manchester United og Manchester City deler rekorden over antall hjemmeseiere i én sesong med 18. Liverpool har nå vunnet 17, men kan ende med 18 når de møter Chelsea hjemme 22. juli. Liverpool har vunnet samtlige hjemmekamper bortsett fra den siste, som endte uavgjort.

annonse

Vinner de rødkledde de siste to kampene, så deler de Citys rekord på 32 seirer i en Premier League-sesong.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon