Tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg sent tirsdag kveld. Blomster lagt ned ved siden av der kvinnen ble drept av somalieren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

NRK får massiv kritikk i dekningen av knivepisodene i Sarpsborg.

Natt til onsdag var det ikke lenger trygt å oppholde seg i den lille byen Sarpsborg. En somalier gikk amok med kniv og angrep to personer han hadde en relasjon til.

Så gikk han til angrep på norske Marianne Haugen (54) og knivstakk henne til døde. Haugen ble et tilfeldig offer i det hun ventet i bilen på sin datter.

annonse

Den somaliske drapsmannen gikk deretter rolig hjemover, satte seg i sofaen, og ventet på politiet. Deretter ble han fraktet til et sykehus i nærheten. Ifølge forsvareren var han «trøtt» og ikke kunne ta stilling til skyldspørsmålet under avhør.

Les også: Dette vet vi om gjerningsmannen så langt: Kjent fra moskeen

Bilde av drapsmann?

De norsk mediene, deriblant NRK, hadde mange og store overskrifter på sine nettsider før man fikk vite bakgrunnen til drapsmannen. Da dette ble kjent gikk drapssaken fra å være toppsaker i alle aviser, til å bli dyttet langt nedover på nettsidene, også hos NRK.

Drapssaken var heller ikke en av de tre hovednyhetene på Kveldnytt drapsdagen.

Da NRK la ut bilde av offeret Marianne Haugen på Facebook, kom det inn flere hundre kommentarer på kort tid. Der haglet kritikken mot statskanalen.

– Hvor er bildet av drapsmannen, NRK? Denne uskyldige norske kvinnen ble drept av en somalier. Det er ikke første gang en somalier dreper uskyldige nordmenn. Hvorfor skjermer dere drapsmannen? Hvor er bildet? Navn? Hvor er kartleggingen av han?  Dere gjorde det med Philip Manshaus. Hvorfor gjør dere det ikke her? skrev en person.

Andre skrev at NRK «dysset ned saken bevisst» når de fant ut at mannen var fra Somalia.

annonse

Lite informasjon

Til slutt grep NRK inn i kommentarfeltet.

– Mange vil dele sin støtte med familien i denne saken, og det er bare hyggelig.. Ufin språkbruk og hat i dette kommentarfeltet er derimot mindre hyggelig, skrev NRK og viste til de som kom med kritikk av innvandrere som knivstikker.

– I følge NRK er islamkritikk hatfullt, så de innfører sine egne blasfemilover. Tragisk og skremmende, svarte en person NRK.

En kvinne stusset også på at hun måtte lete på forsiden til NRK for å finne nyheter om drapet.

– Jeg sitter å ventet på ny informasjon om terrorangrepet, men NRK mener at det neste som er viktig er informasjon om festivaler?!, spurte kvinnen.

NRK svarte deretter med en link til en nyhet om drapet.

– Godt å se dere lagde litt plass mellom nyhetene om festivaler, parkering på Gaustatoppen og narkobander i Colombia. Det er helt ærlig sinnssykt at man må scrolle lenger og lenger ned på siden deres for å finne en artikkel om en så alvorlig hendelse. Absolutt motbydelig. Har dere noen forklaring på hvorfor dere ikke har noen særlig dekning på dette?, spurte kvinnen NRK.

NRK valgte å ikke svare kvinnen.

Oppdatering: NRK har fredag valgt å slette facebook-innlegget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon