Nordea har økt utlånene sine til bolig. Her ser vi boliger i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
annonse
annonse

Nordea Norge har opplevd en kraftig vekst i boliglån i andre kvartal i år. 

Samtidig opplyser banken at 15.000 boliglånskunder har fått avdragsfrihet. Også lån til bedrifter har økt.

– Koronautbruddet har rammet mange, men det påvirker ulikt. Vi har gjennom våren og sommeren vært i tett kontakt med kundene våre og innvilget avdragsfrihet for 15.000 privatkunder. Samtidig har vi kraftig vekst i utlån til bolig og opplever stor pågang av nye kunder, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

annonse

Nordea har i løpet av dette kvartalet fått 14.500 nye privatkunder i Norge. Det samlede boliglånsvolumet har økt med 11 milliarder kroner, mens utlånene til bedrifter nå er 14,6 milliarder kroner mer enn på samme tid i fjor.

– Vi tar avsetninger for fremtidige tap i lys av usikkerheten knyttet til koronautbruddet. Det er mange som opplever utfordringer, også som følge av svingninger i oljeprisen, og vi jobber tett med kundene for å finne gode løsninger, sier Storset.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon