Smithsonian Institute, ca. 1860. Foto: F A Archive/ REX
annonse
annonse

The National Museum of African American History and Culture er en del av det nasjonalt drevne Smithsonian Institution.

De har en hjemmeside som blant annet definerer individualisme, vitenskap og hardt arbeid som et symbol på «hvithet».

Nettsiden er antageligvis omlag en måned gammel, ifølge Breitbart. Her kan man lese seg opp på definisjoner på «systemisk rasisme».

annonse

Blant annet henvises det til en oversikt fra 1990, som sier at hvithet inkluderer individualisme, kjernefamilien, betydningen av den vitenskapelige metode, og en tro på at hardt arbeid er nøkkelen til suksess.

Hvit kultur

Oversikten nevner også andre eksempler på hvit kultur i USA, som å være #1, vinne for enhver pris, en diktonomi mellom vinnere og tapere, handlingsorientert, aggresjon, ekstrovert, ta avgjørelser og majoritetsstyre (når de hvite har makten).

annonse

I tillegg nevnes en protestantisk arbeidsmoral og en familiestruktur basert på en kjernefamile hvor mannen står som hovedforsørge.

Les også: New York Times bestselgerliste viser hvor sinnssyk verden har blitt

– Å være hvit betyr ikke at du ikke har erfart undertrykkelse og harde tider. Å være hvit betyr at du ikke har stått overfor undertrykkelse og motgang basert på din hudfarge, forklarer Smithsonian.

– Hvis du identifiserer deg som hvit, må du erkjenne din hvite rases privilegier som et avgjørende skritt for å få en slutt på rasisme. Å erkjenne din hvithet er vanskelig og kan resultere i skyldfølelse, tristhet, forvirring, frykt og forsvarsmekanismer.

Nettsiden inkluderer også en video med forfatteren bak den bestselgende boken White Fragility, Robin DiAngelo.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon