Folk pŒ stranden i Los Cristianos. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
annonse
annonse

Det har vært smitteøkning i nordlige regioner i Spania. Landet kan bli «rødt» i slutten av denne uken, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI).

– Det betyr at reisende fra Spania til Norge kan måtte gå i ti dagers karantene ved hjemkomst når nye reiseråd presenteres fredag. Nordmenn som er på reise i de aktuelle områdene må følge lokale råd, sier overlege Are Stuwitz Berg i FHI i en pressemelding.

Karantenereglene vil ikke ha tilbakevirkende kraft, men vil i så fall gjelde fra iverksettelsestidspunktet på fredag, skriver NTB.

annonse

– Vi har gjort en vurdering av smittesituasjonen i Spania, og reiserådene vil bli vurdert av regjeringen i slutten av uka. Men vi ønsker allerede nå å gjøre reisende oppmerksomme på at Spania kan bli rødt dersom det ikke skjer endringer fram til da, sier Stuwitz Berg.

Ved innreise fra land som har tilstrekkelig lav smittespredning har regjeringen besluttet unntak fra karanteneplikten i EU/EØS og Schengen-området.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon