Kvinnen som ble funnet hardt skadet, er siktet for å ha drept de to barna sine på Lørenskog. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Moren til de to barna som ble funnet døde i Lørenskog søndag, er nå siktet for drap. Siktelsen mot barnas far vil bli frafalt, varsler politiet.

Søndag morgen ble to barn ble funnet døde i Lørenskog på Romerike, straks utenfor Oslo. Barnas mor ble funnet kritisk skadet. Dette etter en melding om en lekkasje fra et utløst sprinkleranlegg, som fikk politiet til å rykke ut til leiligheten.

Les også: Polititeori i Lørenskog-saken: – Mor har selv knivdrept sine egne barn

annonse

Politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt omtalte saken som en familietragedie under en pressekonferanse mandag. Begge barna var under ti år gamle.

NRK har snakket med en nabo som var først i leiligheten. Thomas Grimestrand er elektriker og ser på branntavlen at sprinkleranlegget er utløst. Han banker etterhvert på hos en av naboene. Kvinnen som nå er siktet for drap på de to barna sine åpner. Grimestrand forteller:

– Hun sto i gangen og virket litt panisk, og man ser at vannet fosser ut fra sprinklene. Det var masse vann i gangen. Jeg spurte: «Brenner det her?» Hun sier: «Det brenner ikke nå lenger, men du må få skrudd av alarmen og vannet. Barna kommer til å våkne.»

annonse

Thomas Grimestrand mener kvinnens reaksjon virket normal.

Arne Stadheim er brannsjef i Nedre Romerike Brann- og redningsvesen. Han sier at meldingen de fikk ikke forberedte mannskapene på det som møtte dem da de kom frem.

– Vi har erfaring med å håndtere vanskelige situasjoner og sterke inntrykk. Men når det er barn involvert og familiefedre som rykker ut, da gjør det inntrykk. Det bør ikke overraske noen, sier han til NRK.

Resett var først ute med å omtale politiets teori om at moren kunne være den som begikk drapene, allerede søndag kveld.

Barnas mor er etnisk norsk, mens faren har bakgrunn fra Midtøsten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon