Skjermbilde: YouTube
annonse
annonse

Ved en katolsk kirke i Florida ble hodet på en statue av Jesus hugget av. Dette er ingen isolert hendelse.

Etter drapet på George Floyd har enkelte i Black Lives Matter-bevegelsen koblet kirker og kristendom til rasisme og vestlig imperialisme, skriver Kristeligt Dagblad.

Utenfor Good Shepherd Catholic Church in West Kendall i Miami kom noen om natten. De hadde greid å velte en statue av Jesus, selv om den var solid boltet i sokkelen. Dernest har de halshugget den. Kirken har overlevert filmen fra overvåkingskamera til politiet.

annonse

Les også: Black lives matter-profil vil rive ned statuer av Jesus

Det er ikke bare hoder som blir hugget av. Statuer blir satt fyr på eller tilgriset med maling.

annonse

Kristeligt Dagblad skriver at en statue av jomfru Maria i Boston ble antent, og en gruppe BLM-protestanter er nå tiltalt for hatkriminalitet. De hadde begått hærverk mot en kirke i California.

Et av de alvorligste tilfellene var da en mann kjørte en bil rett inn i en kirke i Florida, før han helte bensin utover kirken og satte fyr på den. Det var midt i en messe, men likevel kom ingen til skade.

Les også: Grønland: Statue av norsk misjonær vandalisert

Det er for tidlig å fastslå om alle tilfellene har sitt opphav i den radikale BLM-bevegelsen, eller om det kun er «vanlig» hærverk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon