Gretten mann. Illustrasjonsbilde. Foto: pathdoc / Shutterstock / NTB scanpix
annonse

Gjennom hundretusener av år har skepsis, negativitet og aggresjon hjulpet oss å unngå farer og skremme vekk trusler. Derfor lever vi i dag.

Sinne, avsky, frykt, glede, sorg og overraskelse regnes som menneskets seks basisfølelser. Alle er viktige for vår overlevelse, herunder har avsky en sentral funksjon i å unngå parasitter og smittsom sykdom.

I dag er vårt emosjonelle repertoar satt til side av sarte mennesker som bare tåler medgang og som krenkes av den minste slengbemerkning. De polstrer seg inn i positivitet, og krever seifspeis hvor ingen meninger skal utfordres.

annonse

Aldri har presset vært sterkere om å smile hele tiden, være positiv og for all del ikke kritisere dårlig oppførsel eller svake prestasjoner. Men nå viser forskning at det lønner seg å være sur og gretten. Ja, du kan faktisk bli søkkrik.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

annonse

Syk? Dårlige gener? Da er du sannsynligvis sosialist (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Kim Nord
Journalist - kim@resett.no - Kim Nord har forskerutdanning i statsvitenskap, mastergrad i offentlig administrasjon og kompetanse i universitetspedagogikk. Redaksjonelle ansvarsområder er de tyskspråklige land, Øst-Europa og Russland.