- Resett - https://resett.no -

Stoltenberg med støtte til omstridt Black Lives Matter-bevegelse under 22. juli-markering

Black Lives Matter er en omstridt bevegelse. Nigel Farage mener de har en agenda som ville fått «Lenin til å rødme» [1]. De har også tatt til orde for å «defund the police», som mange mener vil føre til lovløshet og vold. Men det hindrer ikke Jens Stoltenberg fra å hylle bevegelsen.

Under en markering etter massakren og terroraksjonen 22. juli 2011 sa Stoltenberg at det var viktig å markere dagen for å minnes og hedre de drepte og skadde, og dem som mistet sine aller kjæreste.

– Men det er også viktig for å hindre at det aldri skjer igjen. Vi har dessverre sett at de samme hatefulle holdningene som førte til angrepene 22. juli, har ført til angrep andre steder i verden, sier Stoltenberg. Han trakk blant annet fram angrepene i Orlando i USA og Christchurch i New Zealand, skriver NTB.

annonse

Les også: Norsksomalier: – Tillit og åpenhet gjennomsyrer det norske samfunnet, ikke rasisme og fordommer [2]

– Det er viktig å stå opp mot hatet, slår Stoltenberg fast.

NTB lurer på om vi er flinke nok til det.

annonse

– Jeg er egentlig imponert over hvordan Norge og andre land har stått opp mot terror. Vi har sagt tydelig fra om at vi ikke vil la oss skremme, men ha våre åpne og tolerante samfunn. Og det spiller en rolle. Det er viktig med politi og sikringstiltak, men det kan aldri beskytte oss mot ethvert terrorangrep. Så holdningene som skapes, er viktige, svarte Stotlenberg.

– Derfor er dager som i dag viktige. Vi må se rasismen, se intoleransen. Men jeg ser veldig mye positivt i Norge, sier Stoltenberg, som ifølge NTB viser til de store Black Lives Matter-demonstrasjonene tidligere i vår.

– Da sto veldig mange opp for mangfoldet. Men det er stadig ondskap der ute, og den må vi fortsette å bekjempe sier han.

Les også: Jessica (24) ble drept: BLM-tilhengere feirer drapet på den avdødes Facebookside [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474