Hvite sympatisører kneler for Black Lives Matter i Seattle, USA, 20. juli. Foto: AP /Ted S. Warren
annonse
annonse

Tidligere medlem av FrP beskrev Black Lives Matter og Antifa som rasistiske på Twitter, noe som førte til rasende reaksjoner.

Emil T. Aasheim. Foto: Privat

Emil Tranøy Aasheim er tidligere medlem av FrP og FpU, og var i en periode politisk nestleder for Stavanger FpU. I april meldte han seg ut av partiet. I et innlegg på Facebook fortalte Aasheim at mener partiet ikke er det samme som da han meldte seg inn i 2011.

– Det kan jo være at jeg også har hatt et feil syn på hvordan partiet har vært. For meg handler det om hvordan partiet viser seg utad. Det blir jo snakket om som et tannløst parti, og særlig etter 2013 kjente jeg meg veldig igjen i det, sa Aasheim til Resett den gangen.

annonse

Les også: Konservativ FpU-profil trekker seg fra politikken: – Frp er det beste alternativet, men likevel ikke godt nok (+)

22. juli skrev Aasheim på Twitter:

«BLM og Antifa er de mest rasistiske organisasjonene vi har sett siden 40-tallet.»

annonse

Utspillet skapte mange reaksjoner. En av reaksjonene er av særlig alvorlig karakter.

Les også: Black Lives Matter: Marxisme, kaos og apartheid

Journalisten Fredrik Græsvik nøyer seg med en kort kommentar:

– KKK?

Didrik Søderlind fra Human-Etisk Forbund skriver:

– Unødvendig å dra over dammen for å finne eksempler. Det marsjerer organiserte nazister i gatene i Norge, som står for rasehygiene av 1930-tallsmodell.

Søderlind gir dessuten «bonuspoeng» for å skrive noe slikt på «dagen vi markerer at 77 nordmenn ble myrdet av en rasist».

annonse

Susanne Koch er «ekspert på bruk av internett som verktøy for læring, kommunikasjon og informasjonsinnhenting». Hun skriver:

«Dette stemmer rett og slett ikke. BLM og andre svarte borgerrettsforkjempere er stolte av sin historiske og kulturelle identitet. De ønsker ikke at alle skal behandles som om de var like, de krever trygghet og muligheter.»

Arnt Furunes er tidligere talsmann for Rosenborgs supportergruppe Kjernen, og skriver:

– Rimelig trist å melde fra en så ung quisling.

Skuespilleren Ole Christian Gullvåg mener Aasheim bør skamme seg. Ellers blir Aasheim kalt klovn, flere påpeker at Antifa og BLM ikke er organisasjoner, mange reagerer på at Aasheim skriver noe slikt på selveste 22. juli, og stort sett alle er enige om at Aasheim er et nek, dum, fascist etc.

Dagen etter følger Aasheim opp med en ny tweet:

annonse

Les også: Antifa er «blendahvite» og mangler mangfold

Får også støtte

Men fra enkelte får Aasheim støtte.

Bjørn Christian Rødal, skribent og samfunnskritiker, skriver:

– De er «antirasistiske» i den forstand at de vil utslette alle forskjeller og forflate all etnisk og tradisjonell identitet. Tradisjonell og historisk identitet skal byttes ut med et abstrakt og generisk «menneske». Og dermed vil også all rasisme utslettes.

En annen skriver:

– Takk for at du forstår realiteten, det er tydeligvis vanskelig for mange å forstå det.

Villy SS hevder BLM dreper folk for å si All Lives Matter.

En annen kommenterer slik:

Det er ikke første gangen Aasheim skaper storm på Twitter. I juni 2019 beskrev han klimakrisen som en feberfantasi, noe som førte til rasende reaksjoner i kommentarfeltet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon