Både logoen og navnet til NFL-klubben som i 87 år har hett Washington Redskins vil bli endret. Inntil videre skal klubben kjennes som Washington Football Team. Foto: Susan Walsh, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

NFL-laget i USAs hovedstad fjernet torsdag begrepet «Redskins» fra klubbnavnet. Klubben heter foreløpig bare Washington Football Team.

Representanter for urbefolkningen i USA har i mange år drevet kampanjer for å få den amerikanske fotballklubben til å endre klubbnavn. «Redskins» betyr «rødhuder», og oppfattes som en nedsettende betegnelse på amerikanske urfolk.

Les også: Diplom-Is henger ut urbefolkning på søppelkassene sine

annonse

Tidligere i måneden ble det offentliggjort at klubben vil endre navnet sitt. Det etter at viktige sponsorer truet med å bryte med klubben.

– Fra i morgen starter vi prosessen med å fjerne alle Redskins-merker fra klubbens utstyr og fasiliteter. Vi oppfordrer våre tilhengere, mediene og alle andre til umiddelbart å begynne å benytte «Washington Football Team», heter det i en uttalelse fra klubben.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon