Tyske Hella Mewis ble bortført av ukjente da hun syklet hjem fra jobben i Iraks hovedstad Bagdad mandag. Fredag opplyste sikkerhetsstyrkene i landet at hun var frigjort og i sikkerhet. Foto: Tower of Babel for Media Development (AP / NTB scanpix)
annonse
annonse

Den tyske kvinnen som ble bortført av væpnede menn i Bagdad mandag kveld, er funnet og frigjort av irakiske sikkerhetsstyrker.

Den tyske kulturarbeideren Hella Mewis, skal ifølge den irakiske forsvarssjefen, generalmajor Yahya Rasoul, nå være funnet og i sikkerhet.

Mewis ble stanset av to biler hvorav den ene av dem var en hvit pickup av samme type som sikkerhetsstyrkene i landet bruker. Det var flere øyenvitner til hendelsen, blant dem flere politifolk, men ingen gjorde noe forsøk på å gripe inn.

annonse

Mewis skal ha fortalt venner i forkant av bortføringen at hun var bekymret for sin egen sikkerhet etter å ha deltatt i protester mot myndighetene i Irak i 2019.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon