SAS-flyet tok av fra Gardermoen i tråd med tidtabellen. Dermed er det foreløpig ikke forsinket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
annonse
annonse

Et SAS-fly fra Spania, som egentlig skulle lande 10 minutter etter at det innføres karanteneplikt, har nådd frem i tide. 

Etter den opprinnelige planen skulle flyet fra Alicante lande på Gardermoen klokka 0.10 natt til lørdag – altså ti minutter etter at Spania går over i rød kategori. I så fall måtte alle passasjerene gå i ti dagers karantene.

SAS lovet imidlertid at de skulle prøve å få flyet til Gardermoen før midnatt.

annonse

– Men vi garanterer ingenting. Sikkerheten kommer uansett først, understreket pressesjef John Eckhoff i SAS tidligere fredag kveld.

 Flyet dro også fra Alicante til planlagt tid rundt klokka 20.25.

– Det hender jo rett som det er at SAS-fly kommer fram før tidtabell. Vi er bevisst på situasjonen passasjerene er i. Når det først står om ti minutter, ser vi på muligheten for å nå Norge tidligere. Både flyplassen og flyselskapet er obs på situasjonen og skal gjøre sitt og prøve å få det til, sa han til NTB.

annonse

Nå er det altså klart at flyet rakk det. De landet 23:51. Et Norwegian-fly fra Malaga kom 23:37, opplyser NTB.

Fredag oppdaterte den norske regjeringen reiserådene og opplyste Spania går fra grønt til rødt.

10.000 mobiler

Det er mindre enn 10.000 mobiltelefoner med norske sim-kort i Spania fredag kveld, får Aftenposten opplyst. Til sammenligning var det nærmere 12.000 tirsdag. Flere tusen nordmenn har altså reist hjem de siste dagene, konkluderer NTB.

NTB skriver ikke hvordan FHI og Regjeringen stiller seg til dette «stuntet» fra SAS.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon