Frp-leder Siv Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Kent Andersen, som er styremedlem i Oslo Frp, tar et oppgjør med Siv Jensens politiske linje. Han menet at den strider imot partiets grunnprinsipper.

– Vi vil ikke forandre. Vi vil bevare, fordi globalismen, innvandringen og klimahysteriet har løpt løpsk i EU. Selvfølgelig krever det en grundig debatt, skriver Andersen i TV2.

Les også: Siv Jensen advarer nasjonalkonservative: I feil parti

annonse

Siv Jensen repeterer at «Fremskrittspartiet er et liberalistisk folkeparti». Andersen stiller spørsmål med hva som ligger i det, og hvilke verdier det representerer.

– Hovedproblemet er at Frp-lederen aldri snakker om avsnittet som følger etter ordene «liberalistisk folkeparti». I stedet blir hun morsk, og bruker trusler og skremmetaktikk.

Men dette biter ikke på veteraner, mener Andersen. Han siterer side 8 i partiets prinsipp og handlingsprogram 2017 – 2021:

annonse

«Fremskrittspartiet er et liberalistisk folkeparti. Det bygger på Norges grunnlov, norsk og vestlig tradisjon og kulturarv, med basis i det kristne livssynet og humanistiske verdier. Hovedmålet er sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep. Det fundamentale i vårt samfunnssyn er troen på, og respekten for, det enkelte menneskets egenart og retten til å bestemme over eget liv og økonomi. Enkeltmennesket er, sammen med familien og eiendomsretten, det grunnleggende i samfunnet.»

Les også: Kent Andersen fra Document bruker slegga mot Kjetil Rolness

– Dette er altså Fremskrittspartiets grunnprinsipper og eksistensgrunnlag. Og disse prinsippene umuliggjør politikk som driver frem skatter, avgifter og offentlig inngripen…slik som globalismen, innvandring, EU, EØS, ACER, vindkraft og klimatiltak uvergelig gjør. Dette er ikke i folkets interesse, sier han.

Siv Jensen har uttalt at det er «et godt og samlet Frp som har satt kurs og så er det enkeltpersoner som vil ting på en annen måte.» Kent Andersen minner henne om at 60 delegater ikke er «enkeltpersoner».

– Siv Jensen klandrer imidlertid flertallet i eget fylke for å ikke følge hennes linje, og da forstår man kanskje at det vekker en smule undring? Gjelder samme holdning overfor landsmøtet tro? Det finner vi snart ut, skriver Andersen og understreker.

– Landsmøtet bestemmer – partilederen må følge.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon