Foto JOSH EDELSON / AFP.
annonse
annonse

Amedia skal bruke støtten til å utvikle roboter for å erstatte journalister.

– Disse tingene egner seg veldig godt for automatisering, og er saker som leses godt i lokalavisene, sier Pål Nedregotten til Journalisten.

Les også: Amedias lokalaviser mottar pressestøtte, men deler ut millioner

annonse

Nedregotten er konserndirektør i Amedia for innovasjon, forretningsutvikling og strategisk analyse. Han ansvarlig for kontakten med Google.

– Pengene kommer godt med, ifølge Nedregotten, som ikke vil røpe hvor mye penger det er snakk om.

– Hva tenker du om å motta penger fra et selskap som Google?, spør Journalisten.

annonse

– Jeg tenker at vi må ha to tanker i hodet samtidig. Vi er allerede storforbrukere av Google-teknologi. Uansett hvordan vi snur og vender på det vil vi være avhengige av teknologi som leveres av de store aktørene, så vi tar imot de mulighetene vi får, sier han.

Les også: Alphabet bedret resultatet til tross for koronapandemien

Google har mottatt over 12.000 søknader fra medier i 115 land. Budsjettet er på rundt 350 millioner norske kroner.

– Da covid-19 snudde verden opp ned, visste vi ikke hva vi skulle forvente. Intensjonen var enkel: hjelp til å møte et sant behov fra lokale utgivere og mediehus over hele verden, som møter harde økonomiske tider, som et resultat av nedgang i inntekter og annonsemarked, skriver leder Ludovic Blecher, i Google News Initiative.

Formålet med støtten er at den skal brukes på mange ulike og kreative måter. Alt fra behovet for å komme igjennom virusutbruddet, til det å fornye produktet og skaffe nye abonnenter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon