Erling Borgen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Folkehelseinstituttet hevet Spanias status i reiserestrikjonene fra grønt til rødt, med virkning fra midnatt fredag. Alle som kommer etter tidsfristen skal i 10 dagers karantene.

Medier24 skriver at media har fulgt opp med livedekning og reportasjer om turistene rakk hjem i tide eller ikke. Dette har fått flere til å reagere, blant dem er tidligere NRK-journalist Erling Borgen. Han synes synd på journalistene som må jobbe med «sånt tøys».

Enkelte kaller kritikken en skivebom. NRK har uttalt at de forstår Erling Borgens poeng, men understrekte også at det bare er snakk om noen timers dekning.

annonse

Les også: Journalist Erling Borgen slakter Dagbladet: «Sex, fyll og hornmusikk»

– I denne situasjonen konstruerer og produserer norske medier dramatiske reportasjer om norske turister på vei tilbake fra Spania og til Norge. Rekker de det? Slipper de karantene? Har de vindene med seg eller mot seg, skriver Borgen på Facebook og fortviler over sin gamle arbeidsplass.

– Stakkars journalister som er bedt av sine redaktører om å lage dette tøvet. Min gamle arbeidsgiver, NRK, er med på galskapen – og produserer også latterlige reportasjer om kampen mot karantene-fristen.

annonse

Om han skulle begynne livet på nytt så ville han nok ikke begynt med journalistikk. Han skriver at han vemmes.

Fra VGs side er man helt uenig. Her mener man at kritikken ikke holder vann.

– Kritikken blir ekstra skivebom når man tenker på hvor grundig VG og andre medier har dekket denne pandemien. Vi har dekket alle sider, og gått både bredt, dypt og datafaglig til verks med grundige reportasjer siden mars, sier VGTV-redaktør Rolf Sønstelie. Han liker heller ikke Borgens bruk av ordet «vemmelig».

Fagredaktør i NRK Marius Tetlie sier han er til dels enig med Borgen. At den saken ble overdimensjonert for mye. Han kaller det en ikke-sak.

Les også: Aviskiosken på Karl Johan selger ikke aviser lenger – Dagbladet kan snart forsvinne for godt

Det flaueste jeg har sett på lang tid

annonse

Frilansjournalist Lasse Olsrud Evensen skriver i Medier24 at «Flykappeløpet» er noe av det flaueste han har sett på lang tid.

– Ikke en neste kjeft hadde savnet kappløps-sakene på trykk dersom det ikke hadde blitt publisert og hypet. Hvorfor? Fordi det ikke er viktig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon