Helsepersonell gjennomfører en koronatest på et sykehus utenfor Barcelona tidligere i måneden. Spania er blant de europeiske landene som er hardest rammet av pandemien. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tall den spanske avisen El Pais har hentet inn, tyder på at det reelle dødstallet forårsaket av covid-19 kan være 60 prosent høyere enn tidligere antatt.

Det offisielle dødstallet i Spania er 28.432, men inkluderer bare personer som ble formelt diagnostisert med coronaviruset, og ikke mistenkte tilfeller der pasienten aldri ble testet.

Forklaringen er at Spania i starten av utbruddet manglet testkapasitet. Dermed kan det være mangler i den offisielle statistikken, både i Spania og andre land.

annonse

El Pais har gått gjennom regional statistikk av både mistenkte og bekreftede covid-19-tilfeller, og har kommet til at 44.868 kan ha mistet livet av sykdommen.

Tallene stemmer med anslag fra nasjonale helsemyndigheter og det spanske statistikkbyrået INE over såkalt overdødelighet i perioden, skriver Reuters.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon