Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Under coronakrisen i Norge har det funnet sted en stor dugnad for eldre og syke, mener Ap-lederen. Nå er det ungdommens tur.

– Under coronaepidemien har vi hatt en disiplinert dugnad hvor vi har prioritert de eldre og syke. Det har åpenbart vært riktig. Nå må vi støtte dem som har betalt den høyeste prisen, sier Støre i et intervju med Aftenposten.

Les også: Jonas vil bli statsminister: – Jeg er klar

annonse

Han peker spesielt på utdanning som en faktor i ungdommenes utfordring. Videre har det vært en sterk økning i antall unge uføretrygdede.

– Vi må få flere til å gjennomføre videregående skole, særlig i yrkesfag. I dag faller mellom 20 og 25 prosent fra. Uten avsluttet videregående utdanning risikerer de aldri å komme inn i yrkeslivet, sier Støre.

Han ønsker blant annet bedre utstyr i yrkesfag, samt bedre studiefinansiering. Partiet vil komme tilbake med konkrete forslag i programmet, når det er klart. Støre er leder for programkomiteen, som legger frem sitt forslag i månedsskiftet september-oktober.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon