Lampedusa. Foto: Elio Desiderio / ANSA Via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den italienske øya Lampedusa i Middelhavet har opplevd en ny økning i migrantankomster, som har sprengt kapasiteten på det lokalet migrantmottaket. 

Ifølge Die Welt ser øya i gjennomsnitt en migrantbåt ankomme hver time. Det er i dag mer enn 1.000 migranter og flyktninger på den 20 kvadratkilometer store øya – inkludert rundt 200 mennesker som ble reddet på flere båter natt til lørdag. De fleste av dem sies å komme fra Tunisia.

Lokale myndigheter sier at flyktningsmottakssentret på øya nå er overfylt, som ifølge offisiell informasjon bare har plass til 95 personer. Ordfører Totò Martello truer derfor med å erklære en nødssituasjon, ettersom kapasiteten til det lokale migrantmottaket er sprengt – med ti ganger sin totale kapasitet.

annonse

– Situasjonen har blitt ukontrollerbar. Hvis regjeringen ikke gjør det, vil jeg erklære en unntakstilstand, sa han.

Økning

Lampedusa har lenge vært et hotspot for ulovlig migrasjon på grunn av sin geografiske nærhet til Nord-Afrika, men opplevde en kort nedgang i migrantankomster som følge av de italienske coronavirustiltakene som ble tatt tidligere i år.

annonse

Antall migranter som kommer til Italia via sjøveien har likevel økt igjen de siste ukene. Ifølge myndighetene, ble mer enn 4.300 personer registrert i juli 2020 alene, sammenlignet med rundt 1.000 i juli 2019 og nesten 2.000 i juli 2018.

Siden begynnelsen av 2020 har mer enn 11.300 migranter nådd Italia via Middelhavet, nesten like mange som i 2019. I 2018 var antallet 23.370.

Artikkelen fortsetter

En umoralsk godhet

Misnøye

I forrige måned avholdt øyboere i Lampedusa en egen folkeavstemning rundt spørsmålet om ulovlig migrasjon. De aller fleste stemte for å lukke migrantmottaket på øya permanent, med bare fire personer som ønsket å holde det åpent.

annonse

På grunn av den siste utviklingen, besøkte innenriksminister Luciana Lamorgese og sjefen for det høyreorienterte Lega-partiet, Matteo Salvini, nylig øya i to separate hendelser, for å høste politiske støtte fra lokalbefolkningen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon