Charlottenberg, SverigeBiler venter i kø for å vise passet på vei tilbake over grensen til Norge. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
annonse

Tollvesenet stopper alle som krysser fra Värmland i Sverige til Innlandet, for å høre om de har oppholdt seg i røde områder og må gå i karantene, ifølge NTB.

– Alle skal stoppes og prates med, sier stabssjef i politiet i Innlandet, Pål Erik Teigen til NRK.

Antallet grensepasseringer mellom Innlandet og Sverige økte med over 20.000 i forrige uke, ettersom det igjen ble lov for nordmenn å reise til grønne regioner i Sverige, som blant annet Värmland, uten å bli pålagt karantene. 18.000 av passeringene skjedde nå i helga. På det meste passerte mellom 500 og 600 biler i timen kontrollstasjonene på Magnormoen og Støa.

annonse

– Dette er basert på tillit. Hvis de sier at de kommer fra et område som er rødt i Sverige, blir de tatt til side og enten gitt karantene eller bortvist, sier fungerende seksjonsleder i tollvesenet, Bjørn Hansrud.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse