Det fransk-utviklede helikopterhangarskipet av typen Mistral til den egyptiske marinen, Gamal Abdel Nasser, 6. august 2016. Foto: APA Images / REX. Innrammet (f. v.): Abdel Fatah al-Sisi, Emmanuel Macron, Recep Tayyip Erdogan.
annonse
annonse

Forholdet mellom Egypt og Frankrike blir stadig varmere i møtet med tyrkisk aggressivitet og territoriell ekspansjon i Øst-Middelhavet. 

Øvelsene ble holdt 25. juli og involverte et bredt spekter av militære aktiviteter, ifølge en offentlig uttalelse fra de egyptiske væpnede styrkene:

«Øvelsene inkluderte mange treningsaktiviteter som fokuserer på metoder for å organisere samarbeid i gjennomføringen av sjø-kampoppdrag mot fiendtlige marineformasjoner med faktisk bruk av våpen mot overflate- og luftmål, i tillegg til gjennomføringen av sjøslag, med bruk av fly,» heter det.

annonse

Profesjonalitet

I samme uttalelse, skryter de egyptiske væpnede styrkene av innsatsen til det involverte militæret personellet:

Les også: Russland forventer at Hagia Sofia forblir et museum

annonse

«Treningen viste profesjonaliteten til mannskapene på skipene til å utføre kampoppdrag med stor nøyaktighet og høy effektivitet, med fokus på felles koordineringspunkter mellom alle de vanlige elementene.»

Bærebjelke

Uttalelsen understreker videre viktigheten til det økte militæret samarbeidet mellom Egypt og Frankrike for å bevare stabiliteten i Øst-Middelhavet:

«Disse øvelsene kommer i rammeverket om å støtte bærebjelkene i det felles samarbeidet mellom de egyptiske og franske væpnede styrkene, og for å identifisere de siste kampsystemene og metodene på en måte som bidrar til å forbedre kampferdigheter og operasjonsopplevelser, samt å støtte tiltak for å bedre den maritime sikkerheten, stabiliteten og freden i Middelhavet.»

Felles front

Ifølge det Kreml-støttede nettstedet South Front, representerer marineøvelsene et fransk-egyptisk ønske om å vise styrke og en felles front mot Tyrkia – grunnet landets innblanding i Libya-krigen og enorme territorielle krav i Øst-Middelhavet.

annonse

Egypt og Frankrike – sammen med Hellas og Kypros – har uttrykt sterk misnøye mot Erdogans ekspansive politikk. Forholdet mellom Paris og Kairo har på denne måten sakte men sikkert vokst seg sterkere i møtet med en «felles fiende.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon