Sotra 20191107. KNM "Helge Ingstad" ligger ved kai på CCB-basen på Ågotnes. Fredag 8.november er det et år siden den havarerte. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

En av forsvarets største investeringer noensinne, fregatten KNM Helge Ingstad, ble mandag lagt ut på anbud for opphogging.

Mindre enn ti år etter at den stolt ble sjøsatt som en av forsvarets største investeringer, har Forsvarsmateriell lagt ut skipet på konkurranse for opphogging på den offentlige anbudsplassen Doffin, skriver Forsvarets Forum.

Ifølge NTB, har Forsvarsmateriell satt frist til 4. september for å motta tilbud eller forespørsel om deltakelse. Det kreves at skipet hogges opp i Norge, at det demilitariseres og at destruert materiell gjenvinnes.

annonse

Krigsskipet og tankskipet Sola TS kolliderte om morgenen 8. november 2018. Fregatten ble liggende i fjæresteinene nord for Stureterminalen i Øygarden i nesten fire måneder før den ble hevet og fraktet til Haakonsvern i Bergen.

KNM Helge Ingstad, som ble levert høsten 2009, er den fjerde av totalt fem norske fregatter i Nansen-klassen som ble levert i perioden 2006 til 2011 fra det spanske verftet Navantia. Prisen for alle fem fregattene var 21 milliarder kroner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon