Illustrasjonsbilde. FOTO: SCANPIX
annonse
annonse

I et meningsinnlegg som Aftenposten trykket den 24. juli, så spør artikkelforfatteren seg hvorvidt det er riktig å gjøre etnisitet til hovedfokus i drapssaker.

Svaret på det må selvsagt være et rungende ja, selv om skribenten ser på det som spredning av fremmedfrykt.

For hvilket land gjør ikke et nummer ut av en utenlandsk drapsmann? Jeg vil tro det er ganske naturlig at folk ønsker å vite etnisitet på noen som begår så grusomme handlinger ovenfor menneskene i det landet som har tatt personen imot.

annonse

Men i Norge skal det visst være annerledes. Der er det ønsket at etnisitet skal anonymiseres og helst at ingen skal vite hvor mange utlendinger som begår alvorlige forbrytelser. At skribenten selv har utenlandsk opprinnelse kommer vel ikke som noe sjokk selv om det ikke er noe poeng i seg selv.

Hva er egentlig fremmedfrykt og hvorfor får man det?

Les også: Forfatter: – Den norske frykten for det fremmede er ikke noe nytt

annonse

Fremmedfrykt er definert som avsky, angst eller fobi for alt som er fremmed, utenlandsk eller annerledes enn det kjente. Hvis man tenker seg litt om så har vi nok et snev av det alle sammen. Jeg kan heller ikke se hva som er galt i det.

Du vil etter all sannsynlighet fortelle barnet ditt at det ikke skal følge med en fremmed. Du vil heller neppe slippe noen inn i ditt eget hjem som ringer på døren din og som du ikke vet hvem er. Vil du ta imot en drink fra en fremmed på et utested hvis du er kvinne, alene og ikke kjenner vedkommende? Kunne du tenke deg å overlate verdisakene dine mens du er ute å svømmer en tur til en fremmed osv.

Fremmedfrykt er ikke bare noe vi mennesker naturlig har som instinkt, men det er faktisk helt nødvendig å ha for å kunne overleve. Det er ett av de mest vanlige instinktene blant samtlige skapninger. Du kan ikke uten videre stole på noen du ikke kjenner.

Det bør derfor være en selvfølge at når noen som ikke er av den opprinnelige flokken har sluttet seg til, så må det bygges opp tillit først. Det ser man helt ned til om en fra østlandet velger å bosette seg på Senja, ja så vil lokalbefolkningen være skeptisk helt til østlendingen har bygd opp tilliten. Det kan være vanskelig nok, så når man går til det skritt å flytte til andre land med helt andre kulturer, tradisjoner og lover, så er det ikke nødvendigvis slik at det går lytefritt.

Globalistene som ønsker multikultur vil ikke skjønne denne naturlige innebygde skepsisen vi alle har mot det som er fremmed. I deres verden er alle like, ja unntatt de som er uenige med dem da. De er man skeptiske til. Men det gjelder jo liksom ikke det.

At etnisitet gjøres til hovedsak i en drapssak, er like naturlig som det er at etnisitet gjøres til hovedsak når det er snakk om sårbare grupper, minoriteter og urbefolkning. Etnisitet og opprinnelse er veldig viktig når det kan ses i en offerrolle eller fra en positiv side, men altså ikke når det er noe negativt eller kriminelt som har foregått. Det blir helt feil.

Globalister evner ikke å se lenger enn til sin egen nesetipp og forkaster mer enn gjerne på noen sekunder det som våre forfedre brukte hundrevis, ja tusenvis av år på å bygge opp.

Det er både skremmende og fremmed for meg, så jeg lider nok av fremmedfrykt er jeg redd.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon