- Resett - https://resett.no -

Google, Microsoft og Amazon hjelper oljeselskaper – Greenpeace fortviler

Miljøorganisasjonen hevder at et samarbeid med oljeindustrien er uforenlig med å bremse verdens karbonavtrykk. Teknologiselskapene forlenger en oljealder som ville tatt slutt av seg selv, mener Greenpeace.

Google, Microsoft og Amazon leverer kunstig intelligens og skytjenester til oljeselskaper. Men klimaorganisasjonene er bekymret. De mener teknologiselskapene beveger seg i feil retning når det gjelder klima.

Les også: Greenpeace mener krisen i regjeringen byr på muligheter for klimaet [1]

annonse

– Det skjer altfor lite, altfor langsomt, sier leder i Greenpeace Norge, Frode Pleym, til ABC Nyheter, [2]og legger til:

– Selskapene er med i hele løpet i oljeproduksjonen – de gjør det både lettere å finne oljen og billigere å utvinne den.

Pleym mener at resultatet av dette samarbeidet er at vi kommer vi enda dypere inn i klimakrisen. Han forteller videre at forskere sier, vi har funnet mer olje enn vi kan brenne om vi skal unngå klimakrisen.

annonse

Les også: – Vi må ta klimagrep før oljeboblen sprekker [3]

– Disse selskapene gjør det umulig å nå målene i Paris-avtalen.

Pleym hevder videre at når oljeprisen er lav, så blir bransjen reddet av ny teknologi.

– Med andre ord: Google, Amazon og Microsoft forlenger en oljealder som ville ha sluttet av seg selv.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474