Toppsjefene Jeff Bezos fra Amazon, Tim Cook fra Apple, Sundar Pichai fra Google og Alphabet og Mark Zuckerberg fra Facebook avga forklaringer under en kongresshøring onsdag om selskapenes markedsposisjon. Foto: Pablo Martinez Monsivais, Evan Vucci, Jeff Chiu, Jens Meyer / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Amazon, Apple, Google og Facebook måtte forsvare seg mot anklager om at de har for mye makt og markedsdominans, under en høring i Kongressen.

– Hvorvidt det er ved å gi utelukkende forrang til egne produkter, konkurranseskadelig prissetting eller gjennom krav om merkjøp, har de dominerende plattformene utøvd makt på destruktive og skadelige måter for å vokse, sa den demokratiske kongressrepresentanten David Cicilline onsdag, ifølge NTB.

– For å si det enkelt, de har for mye makt, la han til.

annonse

Les også: Gikk viralt: Facebook og Twitter sensurerte deretter pressekonferansen til Frontline Doctors

Cicilline er bekymret for at coronapandemien og de økonomiske konsekvensene av tiltak kan gjøre IT-gigantene enda mektigere.

Lederne for alle de fire selskapene – Apples Tim Cook, Amazons Jeff Bezos, Facebooks Mark Zuckerberg og Google og Alphabets Sundar Pichai – deltok under høringen i den amerikanske Kongressen via videolink.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon