Biler venter i kø for å vise passet på vei tilbake over grensen til Norge. Alle blir stanset Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
annonse
annonse

Dopingmidler, legemidler, våpen, valuta og ti frukttrær, er blant gjenstandene det er gjort beslag i.

Trafikken har firedoblet seg etter åpningen mot Sverige, men tolletaten stanser alikevel alle biler som krysser grensen. Mye har blitt beslaglagt og av det alvorligste er kniver og pepperspray, skriver Romerikes Blad.

Pressevakt  i Tolletaten, Thore Simenstad, melder om mange forelegg og beslag.

annonse

– I løpet av helgen har Tolletaten gjort over 20 beslag på grenseovergangene i østlandsområdet. I tillegg er det skrevet ut nær 50 forelegg til reisende som har tatt med varer utover tollkvotene, sier han.

Simenstad forteller om en kraftig økning i trafikken etter at Folkehelseinstituttet på fredag opplyste om at Värmland oppfylte de formelle kravene til antall smittede som Regjeringen kategoriserer som såkalte grønne soner.

Trafikken ble firedoblet fra fredag til lørdag. I løpet av lørdag 25. juli og søndag 26. juli passerte om lag 17.000 kjøretøy grenseovergangene ved Magnormoen og Ørje, sier Simenstad.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon