Kommuneoverlege i Moss, Kristian Krogshus, uttaler seg om koronasituasjonen i Moss. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Kommuneoverlegen i Moss innrømmer at de ikke var godt nok forberedt på smittebølgen. Nå tar kommunen grep.

Det er registrert 24 smittetilfeller i et nytt lokalt utbrudd i Moss, i løpet av de to siste ukene. Totalt har 126 personer fått påvist smitte.

Det arbeides fremdeles med smittesporing, og kommunen har ikke fått svar på 190 prøver som er tatt de to siste døgnene. Dette opplyser kommuneoverlege Kristian Krogshus.

annonse

– Vi ser at testkapasiteten ikke var god nok, men det har jeg fått bekreftet fra sykehuset i dag at de har fått løst. Vi regner det som sikkert at vi får svar på prøvene i løpet av dagen. Vi er avhengige av god testkapasitet fremover, sier han til TV 2.

Moss Avis rapporterer at coronalegevakten hadde over 100 tapte anrop på mandag. Noen innbyggere slet med å komme gjennom. Krogshus legger seg flat.

Les også: Moss kommune avlyser alle større jubileumsarrangementer de neste 14 dagene, samt byfesten

annonse

– Kommunen har sviktet, det er det ingen tvil om, og det beklager jeg sterkt, sier han til kanalen.

Han sier at man nå til ta grep for å bedre situasjonen.

– Det har vært en solid økning i antall tester på coronalegevakten. Mandag var det over 100 tapte anrop, så nå skal vi oppbemanne legevakten, sier overlegen til Moss Avis.

Kommunen kartlegger for tiden smitteveiene, og hvem som har smittet hvem. Krogshus har slått fast at den store økningen i antall smittede kan knyttes til tre såkalte smitteklynger.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon