Foto: Nina E. Rangøy / NTB scanpix
annonse
annonse

Endringene i det etiske regelverket i juni har ingenting å gjøre med ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondssjef. Det konstaterer Norges Bank torsdag.

VG rapporterte om regelendringen onsdag. Representantskapet har bedt hovedstyret i Norges Bank om å forklare konsekvensen av en endring i etikkregelverket som ble gjennomført i juni.

Endringen kom i kjølvannet av at Norges Bank i mai slo fast at påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen hadde en interessekonflikt.

annonse

Norges Bank har hevdet at VGs sak gir inntrykk av at det er en sammenheng mellom oppdateringen av det etiske regelverket og ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet, noe de slår fast at ikke stemmer.

Les også: Oljefondets sjef Nicolai Tangen forstår ikke insentiver

Bakgrunnen for de siste endringene i de etiske prinsippene var et behov for å gjøre tilpasninger som følge av endret organisering av banken og ny sentralbanklov rundt årsskiftet, skriver Norges Bank i en pressemelding.

annonse

Hovedstyret varslet også i april representantskapet om at det ville vurdere å klargjøre enkelte aktuelle bestemmelser i prinsippene.

– De siste endringene av de etiske prinsippene knytter seg således ikke til ansettelsen av Nicolai Tangen som ny leder for Norges Bank Investment Management (NBIM), understreket sentralbanksjef Øystein Olsen

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon