Norges lover. Foto: Berit Roald / SCANPIX
annonse
Dette er en nyhetsoversikt fra Resett, med løpende hendelsesnyheter. 

annonse

19.43: NTB skriver: Tre personer som er siktet etter funn av 47 søppelsekker med antatt tyvegods fra butikker, blir ikke varetektsfengslet. To av dem har erkjent straffskyld.

Påtalemyndigheten ønsket å varetektsfengsle alle tre på grunn av gjentakelsesfare, men fikk ikke medhold i retten, opplyser politiadvokat Kristina Caldwell i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Tirsdag kveld ble en mann og en kvinne i 30-årene tatt for tyverier fra tre butikker på Sartor storsenter i Øygarden kommune. I forbindelse med pågripelsen ble to boliger i Bergen gjennomsøkt, og der ble det funnet 47 søppelsekker med det politiet mener er stjålne butikkvarer.

annonse

Duoen er tiltalt for grovt tyveri og har erkjent straffskyld., men ble løslatt mot meldeplikt. Begge har erkjent straffskyld. Mannen har derimot ikke erkjent skyld «for funnet i sin helhet», opplyser hans forsvarer.


19.43: NTB skriver: En 28 år gammel mann fra Øst-Europa er tiltalt for å ha drept en 51 år gammel kvinne i Florø i november. Han har tidligere tilstått knivdrapet.

Mannen er for tiden varetektsfengslet. I januar erkjente han drapet, men hadde ikke tatt stilling til straffskyld.

annonse

Påtalemyndigheten har tatt forbehold om å nedlegge påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

28-åringen var bosatt i Florø sammen med sin mor. De to hadde besøk av den 51 år gamle kvinnen og hennes sønn da drapet skjedde. Alle er fra Øst-Europa, men fra to forskjellige land.

Rettssaken i Sogn og Fjordane tingrett starter 10. november og varer i fire dager.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon