Gardermoen 20180427. Mazyar Keshvari på FrPs landsmøtet på Gardemoen fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere Frp-politiker Mazyar Keshvari er tiltalt for grove trusler mot sin ekssamboer og risikerer flere år i fengsel. Han nekter straffskyld.

Påtalemyndigheten påstår at han spilte «russisk rulett» med sin tidligere samboer og trakk av fem ganger, skriver Nettavisen.

Keshvari ble pågrepet i sitt daværende hjem februar 2019, og det ble gjort beslag av våpen i den forbindelse. Påtaleavsnittsleder Bente Gerner sier et lydopptak fra kvelden er ett av flere bevis i saken.

annonse

Livredd

Kvinnen har forklart at hun var livredd. Hennes bistandsadvokat, Marte Svarstad Brodtkorb, sier at saken er alvorlig, og at det er en stor påkjenning for hennes klient å vente på utfallet.

– Min klient ser fram til å kunne legge saken bak seg, men er innforstått med at det blir tøft å møte i retten med den offentligheten det blir, sier Brodtkorb til Nettavisen.

annonse

Keshvari er i tillegg tiltalt for brudd på besøksforbud mot kvinnen, for å ha truet henne og for å ha motarbeidet aktører i rettsvesenet, ifølge NTB. Det siste punktet er det mest mest seriøse punktet i tiltalen og har en øvre strafferamme på seks års fengsel.

Nekter

– Min klient nekter straffskyld etter tiltalen som er tatt ut, men ser fram til at saken kan avsluttes, og at han får renvasket seg i retten, sier forsvarer John Christian Elden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon