Foto: REUTERS/ Tom Brenner
annonse
annonse

USAs president Donald Trump indikerer i et Twitter-innlegg at presidentvalget muligens bør utsettes. Det begrunner han med usikkerhet knyttet til poststemmer.

Nyhetsbyrået AP melder at Donald Trump kommer med nok en udokumenterbar påstand om usikkerheten knyttet til poststemmer i Twitter-meldingen, som han bruker som begrunnelse for en eventuell utsettelse

Les også: Matlary om Trumps føderale sikkerhetsstyrker: «Legitimt å stoppe voldelige demonstrasjoner»

annonse

– Med universell post-stemming, kommer 2020 til å bli det mest unøyaktige og uredelige valget i historien. Det vil være en stor skam for USA. Utsette valget til folk kan stemme på en riktig og trygg måte? skriver presidenten i Twitter-meldingen.

Trump har ved flere anledninger kommet med antydninger om at valget i høst kan bli rigget mot ham. Han mener at eventuell bruk av poststemmer vil åpne opp for valgfusk.

Valget skal etter planen avholdes 3. november. I henhold Grunnloven kan presidentinnsettelsen ikke finnes sted senere enn 20. januar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon