Fredrik Græsvik er ikke særlig begeistret for Donald Trump. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Demokratiet i USA står i fare. Enkelte mener Donald Trump har skylden. Andre klandrer venstreekstremister.

TV 2s utenriksjournalist Fredrik Græsvik slår i en Twitter-melding fast at Donald Trump er ute etter å legge det amerikanske demokratiet i grus.

– Vi vet nå at USAs president ønsker å vrake demokratiet. Kan dere som fortsatt støtter ham forklare hvorfor dere gjør det? Liker dere ikke demokrati og frihet? spør journalisten.

annonse

Les også: Anne-Kat. Hærland fjerndiagnostiserer Trump i nedsmelting på direkten: – Han er gal!

Støtte

annonse

Innlegget har i skrivende stund fått flere titalls svar og kommentarer, og hundrevis av likes. Mange stiller seg støttende til Græsviks bemerkninger.

– Kanskje det begynner å gli inn i skallen på dem også. Det er så tydelig hvorfor han skriver dette og jeg er oppriktig redd for hva hans følgere kan finne på å gjøre når han taper, skriver en.

– Det skremmende ved dette er at 35-40 prosent av det amerikanske folk støtter Trump? skriver en annen.

Bøller på venstresiden

Men ikke alle er like enige med den venstrevridde TV 2-journalisten.

– Vær litt kritisk til «Sticky Fingers Joe» og Demo-gjengen også, Græsvik, det gir deg kred som «journalist», skriver en.

– Demokrati er bra. Men venstresidens demokrater er bøllete både her og der.

Les også: NRK skrev om «fredelige demonstranter» i Portland – Trump kaller dem Fake News Media

annonse

Antidemokratiske marxister

En annen har delt Resetts nylige sak om Janne Haaland Matlary, professor i statsvitenskap, som slo fast at det var riktig av Trump å sende inn føderale styrker for å stanse voldelige opptøyer og gatekamper, og betegner Black Lives Matter-bevegelsen som antidemokratiske venstreekstremister.

«Det er legitimt å stoppe voldelige demonstrasjoner; ja, det er helt nødvendig. Dersom vold tillates, er all hell loose. Da forsvinner alt av demokratiets normverk over natten. Folk flest må da selv forsvare seg og tar til våpen, borgervern blir en nødvendighet og ingen stoler på noen autoritet lenger. Politiet er en livsnødvendig institusjon i ethvert demokrati. Å avskaffe politiet er derfor rene galskapen, en utopi», skrev Matlary i Dagens Næringsliv.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon