Vladimir Putin 9. juni 2020. Arkivbilde. Foto: Alexei Nikolsky / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Bare måneder før det amerikanske presidentvalget arbeider Google, YouTube, Facebook, Twitter og Instagram på høygir med å sensurere og slette.

Strammer grepet

Med bare måneder igjen til det amerikanske presidentvalget 3. november har nett-giganter som Google, Facebook og Twitter latt masken falle og iverksatt omfattende sensur av innhold og sletting av brukerkontoer.

annonse

Målet synes å være å kneble konservative og nasjonale stemmer generelt og hindre Donald Trumps gjenvalg spesielt.

Blant annet har Google fjernet nyhetsnettstedet Breitbart fra sin søkemotor, skriver Document.no, mens Twitter, Facebook og YouTube sensurerte en gruppe leger som mener hydroksyklorokin hjelper mot COVID-19. Også Resett synes å være omfattet.

Les også: Konservative nettsteder forsvant fra Google – også Resett kan ha vært rammet av «feilen»

annonse

Den mye omtalte dokumentarfilmen «Plandemic: The Hidden Agenda Behind COVID-19» av doktor Judy Mikovits er så godt som utilgjengelig på YouTube og Google, mens det derimot florerer av kritikk og tilsvar til filmen som ingen får se.

Bekymret

Gjennom sin talsmann Dmitrij Peskov uttrykker Russlands president Vladimir Putin nå bekymring for ytringsfriheten i Europa og USA. Peskov mener at nett-giganter som Google og Facebook bør behandles med «lav grad av tillit».

– En løsning er å ikke stole på vestlige plattformer. Alle vestlige plattformer er private plattformer, det finnes ingen regler der – hverken regler eller garantier, utdyper Peskov.

Les også: Google vil flytte russiske medier nedover i søkeresultatet

Peskovs uttalelse kommer etter at Tsargrad, en russisk TV-kanal inspirert av amerikanske Fox News, er blitt slettet fra YouTube.

Som demokrati med patriotisk verdigrunnlag, herunder nei til vidåpne grenser for Afrikas befolkningsoverskudd, nei til å utslette landets historie og nei til å la lovløse gjenger regjere gatene, rammes Russland hyppig av liberal og globalistisk sensur.

Imidlertid har landet gjort seg mindre avhengig av Facebook, Google og øvrige Big Tech gjennom sosiale medier som VKontakte og søkemotorer som Yandex.

annonse

Les også: Big Tech utfordrer demokratiet

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon