– Kontrollfokuset vårt er stort nå i sommer, men det er nedslående å se disse tallene, sier Steven Hasseldal. Her sammen med statsminister Erna Solberg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Utrykningspolitiet ser med bekymring på økte beslag av førerkort og anmeldelser for høy hastighet i sommer.

Flere har dratt på bilferie i Norge denne sommeren og dessverre kjører mange for fort. UP har så langt beslaglagt over 20 prosent flere førerkort enn hva de gjorde på samme tid i fjor.

Fra 1. juni til 15. juli økte antallet anmeldelser for hastighetsovertredelser med 17 prosent og UP anmeldte alene 909 sjåfører for grove fartsovertredelser mot 590 i 2019.

annonse

– Dette er svært urovekkende og en tendens vi ser over hele landet nå. Så kraftige økninger betyr at mange har grisekjørt i sommer, som er bekymringsfullt med tanke på at så mange er på bilferie i år, advarer UP-sjef Steven Hasseldal.

Han ser med bekymring på hvordan disse tallene vil utvikle seg foran den kommende helgen i slutten av juli som normalt sett har veldig mye trafikk.

– Vi tar mange av verstingene. Kontrollfokuset vårt er stort nå i sommer, men det er nedslående å se disse tallene, sier Hasseldal.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon