Elsparkesyklene regjerer i Oslo sentrum. Store og små, fastboende og turister, nordmenn såvel som utlendinger farer rundt i gater, på fortau, gjennom parker, med både to og tre på brettet på de elektriske sparkesyklene som ser ut til å ha blitt sommerens slager i storbyen. Nå er mange lei og saboterer sparkesyklene. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Elsparkesykler i Oslo blir utsatt for hærverk på en slik måte at noen av dem ikke lenger kan brukes.

Mange sykler har fått malt over QR-kodene slik at de ikke kan brukes. Det får markedssjef i Tier, Lars Christian Grødem-Olsen, til å reagere, skriver TV 2.

– Ønsket om en mer fornuftig regulering legitimerer ikke at enkelte utfører hærverk. Det vil vi anmelde, sier han.

annonse

Sjef for elsparkesykkelleverandøren Voi, Christina Moe Gjerde, skjønner at folk er forbannet og tror at regulering av markedet må til.

– Vi har for tiden mellom 2.000 og 3.000 elsparkesykler i Oslo. Over natten kan det komme en ny aktør med like mange. Ingen har kontroll på helheten, sier hun.

Leder protestgruppen, «La oss ta fortauene tilbake», Stein Leikanger, bekrefter at mange mener sabotasje mot elsparkesyklene er rett vei å gå.

annonse

– Enkelte hopper inn i gruppen uten å lese kjørereglene våre og mener vel slike metoder er formålstjenlige. Men det er de ikke, understreker han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon