Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo frykter at MDGs retorikk kan skade klimakampen og støte vekk velgerne.

Johansen peker på alle de konfliktene som MDG skaper i klimakampen, skriver Aftenposten.

– Jeg er redd konfliktnivået i klimapolitikken blir for høyt og at det bidrar til å skyve velgere fra oss, sier byrådslederen.

annonse

Johansen peker også på det faktum at AP gjorde et svært dårlig valg i 2019, hvor for eksempel hver femte Ap-velger valgte et annet parti i Ap-bastionen Groruddalen. Han er redd symbolpolitikken og ikke minst retorikken til MDG er den avgjørende faktoren til dette.

– MDG har rett i at klima er den viktigste saken i vår tid. Men skal vi lykkes med å forene folk bak løsninger som virker, må man ikke bruke rare symbolsaker og en retorikk som skyver velgere vekk, sier Johansen.

– Men om en bare henvender seg til grupper en fra før har på laget, kan det skape mye konflikt. Det er et problem for alle som er opptatt av klima at vi tapte det som kan karakteriseres som tradisjonelle arbeidervelgere i ytre by, sier han videre.

annonse

Spis kjøtt!

Byrådslederen reagerer også på det han karakteriserer som en ensidig negativ kritikk fra MDG mot hverdagslige ting som bilbruk og kjøttmåltider.

– Folk skal få spise hva de vil, og den moralske pekefingeren har aldri fungert for å jobbe med endringer blant det brede lag av befolkningen, understreker han.

 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon