Utøya, sett fra land. Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Minnestedet skal oppføres på Utøykaia og ferdigstilles før tiårsmarkeringen av 22. juli. Men naboene kan likevel sette en stopper for oppføringen.

I mange år har debatten om et minnested vært krevende. Men på mandag begynner byggearbeidet.

– Det blir ikke noen voldsomme ting som skjer. Vi har møter med Skanska, og de kommer til å kjøre inn noen maskiner og rydde skog, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til NTB.

annonse

Det er AUF som eier tomten. Hvis det blir en stans så er det usikkert om minnestedet vil bli fullført til tiårsmarkeringen.

– Det blir veldig mange parallelle kjør. Det er mange oppgaver som må gjøres samtidig for å holde framdriften slik at minnestedet blir klar til markeringen til neste år, sier Aschim.

Naboene begjærte for tre uker siden en midlertidig forføyning mot staten og AUF for å utsette oppføringen. Men Statsbygg tror ikke at naboene vil forsøke å hindre byggestart på mandag.

– Vi har nå kommet til den fasen at vi skal gjennomføre de vedtakene som er fattet etter langvarige prosesser med mange medvirkningsmuligheter, sier kommunikasjonsdirektøren.

På Utøykaia skal det oppføres 77 bronsesøyler – én for hver av de 77 personene som mistet livet i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon