Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
Dette er en nyhetsoversikt fra Resett, med løpende hendelsesnyheter. 

18.11: NTB skriver: To personer ble kritisk skadd da en bobil og en personbil kolliderte på E6 i Saltdal kommune i Nordland søndag.
– To personer fraktes til sykehus med helikopter, de er vurdert som kritisk skadd. De to andre kjøres til sykehus i ambulanse, med ukjent skadegrad, opplyser Nordland politidistrikt på Twitter.

annonse

16.36: NTB skriver: Mannen i 50-årene som ble funnet død i Verdal lørdag morgen, døde av naturlige årsaker, viser obduksjonsrapporten. Siktelsen er frafalt for to personer.

– Den avdøde ble obdusert søndag 2. august. Foreløpig obduksjonsrapport tyder på at dødsfallet er å anse som naturlig, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

To personer ble siktet for grov kroppsskade med døden til følge, men de er nå løslatt.

annonse

«Siktelsen vil bli frafalt idet intet straffbart forhold anses bevist og etterforskningen vil bli avsluttet», heter det i pressemeldingen.


10.11: NTB skriver: En mann i Drammen er varetektsfengslet i to uker, siktet for seksuelle overgrep mot mindreårige som kan ha pågått siden slutten av 1990-tallet.

Videre omfatter fengslingskjennelsen brev- og besøksforbud, skriver Drammens Tidende.

annonse

Jenta som har anmeldt mannen, hevder han forgrep seg på henne over en periode på ett år på midten av 2010-tallet, da hun var ti til elleve år gammel. Politiet jobber også med å etterforske om flere barn kan ha blitt utsatt for overgrep, og det er ventet at de vil innkalle flere vitner og mulige fornærmede til avhør i løpet av nærmeste framtid.


10.20: NTB skriver: Også mannen i 40-årene som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge, nekter straffskyld, etter at en mann i 50-årene ble funnet død i Verdal lørdag.

Mannens forsvarer, Per Ove Sjøholt, opplyser dette til Dagbladet søndag formiddag. Det ble lørdag kveld kjent at kvinnen i 60-årene som er siktet i saken, nektet straffskyld.

Ingen av de siktede er kjent for politiet fra tidligere.


10.40: NTB skriver:  Politi og frivillige har i natt lett etter en savnet kvinne i 40-årene i det populære turområdet ved Månafossen i Gjesdal i Rogaland.

– Hun har ikke kommet hjem etter at hun var på tur på dagen lørdag. Hun ble meldt savnet lørdag kveld, sier operasjonsleder Helen Rigg Ims i Sørvest politidistrikt.

Kvinnen skal være bosatt i Sandnes.


08.44: NTB skriver: Myndighetene i Melbourne innfører portforbud om natten mens koronasmitten fortsetter å spre seg tross strenge restriksjoner.

annonse

Delstatsminister Daniel Andrews i Victoria erklærte søndag «katastrofetilstand» og ga politiet og andre myndigheter utvidede fullmakter.

For første gang blir også bryllup forbudt i Australias nest største by.


05.00: NTB skriver:  En mann mistet livet etter at han ble hentet livløs opp av Theisendammen i Bymarka i Trondheim rett etter midnatt natt til søndag.

Nødetatene rykket ut etter at flere vitner observerte mannen forsvinne under vann. Meldingen kom inn til nødetatene rundt klokken 23.45 lørdag kveld. Omkring 20 minutter senere ble mannen reddet opp av vannet og etterhvert sendt til sykehus, der han senere ble erklært død.


04.06: NTB skriver: En sparkesyklist ble natt til søndag funnet bevisstløs og blødende fra hodet på Sofienberg i Oslo.

Politiet fikk melding om hendelsen fra en taxisjåfør klokken 3.47.

– Taxisjåføren fant mannen liggende på bakken og han blødde kraftig fra hodet. Han fikk ikke kontakt med ham, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.


06.21: NTB skriver: En enebolig på Gjerdrum på Romerike ble totalskadd i en brann natt til søndag. Huset var overtent da de første brannmannskapene kom til stedet.

– Nødetatene fikk melding om brannen klokken 3.04. Slokkearbeidet er i gang, men det spørs om boligen kan reddes. Den er allerede overtent, forteller operasjonsleder Kjetil Ringseth i Øst politidistrikt til NTB.


03.18: NTB skriver: Flere hundre brannmenn med helikoptre og brannfly kjemper for å få kontroll over en skogbrann i Riverside County øst for Los Angeles. Mange er evakuert.

annonse

Lørdag var nesten 17.000 mål svidd av som følge av brannene i Riverside County. Brannvesenet har ikke kontroll på brannen som oppsto fredag under hetebølgen som har rammet området.


02.14: NTB skriver: Minst 80 personer har de siste dagene mistet livet etter at de har drukket ulovlig, forgiftet alkohol i den indiske delstaten Punjab.

I alt 25 personer er pågrepet etter at mennesker i tre distrikter i Punjab er døde av den forgiftede spriter, opplyser myndigheten i området lørdag. Pågripelsene skjedde etter at delstatens politisjef Amarinder Singh fredag beordret en spesialetterforskning av de mange dødsfallene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon