Borgermester i London Sadiq Khan. På hans vakt har antall knivstikkinger nådd epidemiske nivåer. Foto: REUTERS/Peter Nicholls
annonse
annonse

Volden fortsetter å bre om seg i Storbritannias hovedstad.

På bare syv timer mellom fredag kveld og lørdag var det tre skyteepisoder i London. Fem menn er skutt i de separate episodene. Tidlig søndag morgen ble dessuten fire menn knivstukket i et basketak på gaten i High Holborn.

Volden startet i Brixton fredag kveld. Straks før klokken syv, da bevæpnet politi ble kalt til åstedet for skytingen, lyktes de ikke å finne noen ofre i nærheten.

annonse

– Betjenter, også brannkonstabler, så til og fant skade på to parkerte farkoster, heter det i en uttalelse fra Londons Metropolitan Police, ifølge Daily Mail.

– Det var ikke noe spor etter noen ofre. Politi ble varslet en kort stund senere til et sykehus syd i London etter at to menn hadde henvendt seg med skuddskader.

Les også: Monumenter over masseinnvandring skal reises i London

annonse

Flere basketak

Senere ble to menn angivelig skutt ved en illegal såkalt «gatefest» i Hackney. Ved en tredje episode i Croydon ble en mann skutt i et basketak nær en jernbanestasjon.

Tidlig søndag morgen ble fire men knivstukket i High Holborn. To menn ble kritisk skadet, ifølge Evening Standard. Ofrene skal ha vært involvert i nok et basketak i offentligheten.

Under borgermester Sadiq Khan, som river statuer fra fortiden og ivrer for mer innvandring, har knivstikkinger, mord og ran nådd epidemiske dimensjoner. Antall mord økte med 23 prosent bare i 2019, mens antall knivstikkinger økte med syv prosent samme år, ifølge en rapport fra Office for National Statistics.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon