Illustrasjonsbilde, Pixabay
annonse
annonse

Østlands-Posten trykket en annonse fra den kristenkonservative organisasjonen «Stiftelsen MorFarBarn». De kritiserte Pride-ideologien.

Reaksjonene uteble ikke og sjefredaktør Eirik Haugen så seg nødt til å forsvare avisen valg.

– Jeg forstår at annonsen er kontroversiell for mange, men mener at den ligger godt innenfor ytringsfriheten. Det er ingen brudd på norsk lov og det må være lov å ha en mening om dette, skriver han og tillegger.

annonse

– For oss i ØP er det helt vesentlig at det skal være stor takhøyde for å ytre seg.

Les også: Kan vi snart få slippe å bli påtvunget alle disse «stolte» homofile?

Det ble travelt i kommentarfeltet og redaktøren brukte tolv timer på å besvare opprørte lesere. Han har forståelse for reaksjonene. Budskapet kan oppfattes støtende for noen, det treffer personligheten.

annonse

– Personlig er jeg enig med kritikerne av innholdet i annonsen. Det har jeg også vært åpen om på kommentatorplass. Men som redaktør i avisen er det også min oppgave å slippe til denne meningen på annonseplass, sier Haugen.

Les også: Menn stjal Pride-flagg og kom med homofiendtlige tilrop i Oslo

Ytringsfriheten ikke er absolutt. Haugen mener den er viktig prinsipielt, men det finnes selvfølgelig grenser. Innhold som bryter med lover, eller opplysninger som er falske.

– Vi i media har et rykte på oss for å sitte på vår høye hest. Men når man ser hvilken effekt det har å forklare leserne våre hvorfor vi gjør som vi gjør, så virker det som de setter pris på det. Du må likevel være forberedt på å bruke tid på det.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon