Fredrik Græsvik (t.v) og Jon Helgheim. Foto: Torstein Bøe / Lise Åserud SCANPIX
annonse

Frps stortingsrepresentant Jon Helgheim mener TV 2-journalist Fredrik Græsvik er en løgner.

TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik har ved flere anledninger innrømmet at han ikke er en objektiv journalist.

Han har heller ikke lagt skjul på at han er venstrevridd. I et intervju med Adressa i 2018 langet han ut mot Frp-politikere som var bekymret for en overvekt av venstreorienterte journalister i den norsk pressen.

annonse

– Hvis det er så innmari viktig for folk i Frp at flere journalister stemmer Frp, så får fremskrittsparti-foreldre blir flinkere til å sende ungene sine til journalistskoler istedenfor BI, sa Græsvik til avisen.

Anti-Trump

De siste årene har Fredrik Græsvik hatt USA som arbeidsplass der han har dekket amerikansk politikk og Donald Trump. Græsvik har blitt mest kjent for sine mange Twitter-angrep mot den amerikanske presidenten.

annonse

Han har også fått massiv kritikk, og blitt anklaget for å ikke være nøytral i dekningen av Trump. Da han i 2019 skrev en kommentar på nettstedet TV2.no, der han antydet at Donald Trump kunne være en russisk agent, var det mange som reagerte.

I TV 2s eget kommentarfelt på Facebook var det mange som hevdet at Græsvik var en «patetisk journalist» med et hat for Trump. Andre kalte han en «skrullete konspirasjonsteoretiker».

Les også: Fant ingen bevis på at Trump samarbeidet med Russland om å vinne 2016-valget

Det ble også mye rabalder da den selverklærte venstrevridde journalisten anklaget Trump for å ville vrake demokratiet i USA, i et innlegg på twitter tidligere denne uken.

– Vi vet nå at USAs president ønsker å vrake demokratiet. Kan dere som fortsatt støtter ham forklare hvorfor dere gjør det? Liker dere ikke demokrati og frihet? skrev Græsvik.

– Løgner

Det var ingen andre enn Resett.no som skrev om Græsviks påstander. Men Frps stortingsrepresentant Jon Helgeim ble rasende. I en diskusjon på twitter kalte han Græsvik en løgner som spredte falske nyheter til sine 67 000 følgere.

annonse

Græsvik raste tilbake og skrev at Helgheims mål som politiker er å «diskreditere journalister fordi han ikke tåler sannheten».

– Denne fyren har som mål å diskreditere journalister fordi han ikke tåler sannhet. Riktignok er han folkevalgt, men jeg nekter å tro at det skjer igjen, skrev USA-korrespondeten.

TV 2-journalisten ble så sint at han startet en egen tråd der han krevde svar fra Helgheim.

– USAs president Donald Trump hevder nå at demokratene planlegger valgfusk i november, og at valget bør utsettes. Fortell meg nå Helgheim, du som kaller meg løgner, hvordan forklarer du dette? Og hvorfor påstår du at jeg lyver(du er fortsattt min representant)?

– Du skriver “vi vet nå at Trump vil vrake demokratiet”. Dette er en meget bastant og alvorlig påstand som tilsier at dere sitter på ugjendrivelig bevis på at Trumps intensjon er å vrake demokratiet. Dokumenter denne påstanden! Klarer du ikke det, så er du en løgnaktig journalist, svarte Helgheim.

annonse

Mobbet dyslektiker

Ordkrigen mellom de to fortsatte i andre tråder på twitter.

Fredrik Græsvik har i tillegg til å hamre løs mot den amerikanske presidenten på sosiale medier, mobbet personer som liker å heise det norske flagget på 17.mai.

I 2018 tok Græsvik et skjermbilde av en persons fulle navn og ansikt og hengte han ut på sin egen twitter-profil fordi han mente at kun norske flagg burde brukes på nasjonaldagen. Etter at Resett skrev sak om mobbekommentaren, fjernet Græsvik twitter-meldingen.

 

TV 2s Fredrik Græsvik henger ut person med dysleksi på Twitter

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse