Forberedelsene til å rive Y-blokka er i gang. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Skuespiller og aktivist Iselin Shumba Skjævesland hevder at kunstnerstanden, nasjonale og internasjonale faginstitusjoner i årevis har kjempet for å bevare Y-blokka. Det har de gjort sammen med verdenspressen, aktivister og en folkebevegelse.

– Og den dag i dag, så hadde miljø-argumentet alene gjort at bestemmelsen om en rivning aldri ville funnet sted, da frigjøringen av giftgassene som fyller byrommet når det kuttes i støpt betong er svært skadelige, både for mennesker og natur, skriver hun i Dagsavisen.

Les også: For få fremmedkulturelle får hovedroller i filmer: – Det er en kulturell, rasistisk forbrytelse

annonse

Men likevel skjer dette sier hun, og legger til at det skjer i ly av en global pandemi som vi strengt tatt strever hard med på alle samfunnsnivå.

– Så jeg lurer på hvor landets demokratiske kompass befinner seg?

Skjævesland lurer også på hvor landets skiftende kommunal- og moderniseringsministre viser vei, når de etter hennes mening i flere år, (som et hakk i plata) har gjentatt argumentet om at Y-blokka må rives grunnet sikkerhetsvilkår. Men landets fremste eksperter har sagt at sikkerhetsargumentet ikke stemmer, hevder hun.

annonse

– Så, Nikolai Astrup, lyver du? Lyver du til en hel befolkning?

Les også: Aksjonister i lenke fra Y-blokka til Stortinget

Hun skriver videre at løgnen som metode er svært effektiv, og at Trump lyver så det renner av han. Nå har han visst passert 10 000 løgner, og de har mistet tellingen etter virusutbruddet.

– Løgnen (som metode) har gjennom historien vært brukt av politikere som fly-styrter samfunnet og bedriver politikk i totalitære regimer, skriver hun og legger til.

– Men det gjør ikke du, statsråd Astrup. Du bedriver politikk i det som forsøker å være noe av det fremste samfunnet menneskeheten har klart å frembringe: nemlig det norske sosial-demokratiet.

annonse

Hun mener at jobben hans er å være ytterst lydhør og navigere med en forankring i folkets ønske. Folket ønsker å bevare Y-blokka.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse