Redningsmannskaper leter etter overlevende i Beirut onsdag. Foto: Hussein Malla / AP / NTB scanpix
annonse

Over 200.000 mennesker har mistet sine hjem, som følge av eksplosjonen i Libanons hovedstad. Dette estimerer guvernør Marwan Abboud.

Antente fyrverkeri i Beirut havn var trolig årsaken til at flere tusen tonn ammoniumnitrat eksploderte.

Abboud sier til nyhetskanalen MTV onsdag at libanesiske styresmakter prøver sikre mat, vann og husly, for de anslagsvis 200.000 til 250.000 som har blitt hjemløse.

annonse

Det fremgår av en sikkerhetsrapport fra 2014 at det fantes risiko for en eksplosjon i Beirut som følge av at høyeksplosive materialer ikke var lagret på en sikker nok måte.

Les også: Store ødeleggelser etter kraftig eksplosjon i Beirut

– Vi mistet ti medlemmer av Beiruts brannvesen, og skadene er på mellom 3 og 5 milliarder dollar, kanskje mer, sier Abboud.

annonse

Myndighetene slo tirsdag fast at det var 2.750 tonn ammoniumnitrat som hadde vært lagret i havnen i seks år, som eksploderte.

– Folk er redde og rasende og legger skylden på myndighetene for at de ikke klarer å beskytte befolkningen, men har latt en så stor risiko ligge midt i Beirut, midt i hjertet av landet. Det tillegges mangel på styring og korrupsjon, sier landdirektør Gudrun Bertinussen i Norsk Folkehjelp til NTB.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse