Christian Tybring-Gjedde (FrP). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Utenrikspolitikere mener Norge må bistå Libanon etter eksplosjonen i Beirut. Flere frykter politisk konflikt etter katastrofen.

Christian Tybring-Gjedde (Frp) frykter i ytterste konsekvens en ny borgerkrig i Libanon, dersom Norge og verdenssamfunnet ikke trår til med nødhjelp raskt.

– Jeg frykter et potensial for en ny borgerkrig om ikke verdenssamfunnet og Norge reagerer raskt, sier han til NTB.

annonse

Han viser til at det bare i Norge er 20.000 veteraner etter FN-oppdraget ved den forrige borgerkrigen i landet.

– Libanon var allerede før gårsdagens eksplosjon inne i en svært krevende tid. Landet har tatt imot flere hundre tusen flyktninger fra omkringliggende land, landet er svært hardt rammet av covid-19 og økonomien er inne i en raskt nedadgående spiral, fremholder Tybring-Gjedde.

Les også: Guvernør: Over 200.000 hjemløse på grunn av eksplosjonen i Beirut

annonse

Utstyr og penger

KrFs utenrikspolitiske talsperson, Geir Sigbjørn Toskedal (KrF) mener Norge bør stille med opp med både utstyr og penger.

– Dette må regjeringen relativt raskt ta stilling til, sier han.

Vil bidra på ordinært vis

Høyres Michael Tetzschner, som er første nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, mener på sin side at Norge bør bidra på ordinær måte.

– Ved slike anledninger forutsetter jeg at FNs nødhjelpsorganisasjoner vil trå til, og at Norge da bør ta sin forholdsmessige andel av det. Det er unaturlig for meg å si hva Norge bør bidra med utover det Norge stiller opp med i internasjonal nødhjelp. Vi kan ikke ha en hendelsesstyrt utenrikspolitikk, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon