- Resett - https://resett.no -

Utenrikspolitikere: Norge må hjelpe Libanon

Utenrikspolitikere mener Norge må bistå Libanon etter eksplosjonen i Beirut. Flere frykter politisk konflikt etter katastrofen.

Christian Tybring-Gjedde (Frp) frykter i ytterste konsekvens en ny borgerkrig i Libanon, dersom Norge og verdenssamfunnet ikke trår til med nødhjelp raskt.

– Jeg frykter et potensial for en ny borgerkrig om ikke verdenssamfunnet og Norge reagerer raskt, sier han til NTB.

annonse

Han viser til at det bare i Norge er 20.000 veteraner etter FN-oppdraget ved den forrige borgerkrigen i landet.

– Libanon var allerede før gårsdagens eksplosjon inne i en svært krevende tid. Landet har tatt imot flere hundre tusen flyktninger fra omkringliggende land, landet er svært hardt rammet av covid-19 og økonomien er inne i en raskt nedadgående spiral, fremholder Tybring-Gjedde.

Les også: Guvernør: Over 200.000 hjemløse på grunn av eksplosjonen i Beirut [1]

annonse

Utstyr og penger

KrFs utenrikspolitiske talsperson, Geir Sigbjørn Toskedal (KrF) mener Norge bør stille med opp med både utstyr og penger.

– Dette må regjeringen relativt raskt ta stilling til, sier han.

Vil bidra på ordinært vis

Høyres Michael Tetzschner, som er første nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, mener på sin side at Norge bør bidra på ordinær måte.

– Ved slike anledninger forutsetter jeg at FNs nødhjelpsorganisasjoner vil trå til, og at Norge da bør ta sin forholdsmessige andel av det. Det er unaturlig for meg å si hva Norge bør bidra med utover det Norge stiller opp med i internasjonal nødhjelp. Vi kan ikke ha en hendelsesstyrt utenrikspolitikk, sier han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474