Dombås kirke fikk store brannskader etter en påtenning 20. februar. Foto: Simen Rudiløkken / NTB scanpix
Innsiden av Dombås kirke dagen etter brannen. Ifølge tiltalen anslås skadene til minst 20 millioner kroner. Foto: Simen Rudiløkken / NTB scanpix
annonse
annonse

Somalieren ble pågrepet og fengslet i mars. Nå skal rettsaken opp 19. august og NRK har laget en sak om det.

Men NRK oppgir ingenting om identiteten til den tiltalte i en lang artikkel om saken i dag og skriver kun at det er «en mann i 20-årene fra Nord-Gudbrandsdal».

Skjermbilde NRK

Saken

annonse

20. februar i år rundt kl 03:00 skal somalieren ha tent på Dombås kirke. Senere ble Sel kirke forsøkt påtent 19. mars.

I Dombås skal han ha knust et vindu, antent klær fuktet med brennbar væske og kastet de inn i kirken.

Dette skal ha ført til skader for minst 20 millioner kroner, ifølge tiltalen.

annonse

– Han har oppgitt som grunn til handlingene at han var sint og forbannet fordi en norsk mann har satt fyr på Koranen, uten at politiet har gjort noe med det, skrev Hedmarken tingrett i fengslingskjennelsen i mars.

Koranhendelsen det henvises til er trolig SIANs markering i Kristiansand høsten 2019 da Lars Thorsen tente på en Koran og ble angrepet av sinte demonstranter. Resett var til stede og sendte direkte bilder fra demonstrasjonen.

Les også: SIAN klarte å sette fyr på Koranen, ble fysisk angrepet av demonstranter

NRK har også snakket med tiltaltes forsvarer, Ove Herman Frang. Ifølge ham har mannen gitt uttrykk for at han sterkt beklager det som har skjedd og at han angrer på handlingene sine.

– Han har helt fra start erkjent å ha gjort dette, og erkjent straffskyld, sier Frang.

Mannens bakgrunn er kjent for mediene

Politiadvokat Lars Rune Ringvik i Innlandet politidistrikt opplyste i juni til Document.no at den tiltalte er somalisk statsborger. Politiet ville ikke opplyse om mannens asylstatus.

Det er uvisst om NRK mener det er uvesentlig hvilket statsborgerskap og forøvrig kulturbakgrunn den tiltalte har siden de altså omtaler en somalisk statsborger som «en mann i 20-årene fra Nord-Gudbrandsdal»

annonse

Endret

Etter at Resett skrev om saken og tok kontakt med NRK, har de nå endret fra «mannen i 20-årene fra Nord-Gudbrandsdal» til «mannen i 20-årene, bosatt i Nord-Gudbrandsdal». Det står i artikkelen til NRK at den er oppdatert, men ikke hva som er oppdatert eller hva som sto opprinnelig.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Skjermbilde NRK

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon