Senterpartiets Jenny Klinge . Foto: NTB Scanpix
Jenny Klinge. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
annonse
annonse

Berit Helberg er dyreverner, og er på god vei til å bli helveganer. Hun ser rødt når Jenny Klinge fra Senterpartiet kritiserer veganisme.

– Det er ufattelig at en norsk politiker som skriver om politisk korrekthet klarer å klemme ut av seg et så upolitisk innlegg, skriver Berit Helberg i Nettavisen, og legger til:

– Og hvor hun attpåtil viser hvor lite hun egentlig bryr seg om de hun så fanatisk hater: veganere.

annonse

Les også: Veganisme er et livssyn som baserer seg på etikk og moralfilosofi

Hun etterspør videre svar på hvordan Klinge kan «glemme» grønnsaksbønder, potetbønder, kornbønder, fruktbønder. Hun påpeker at mat ikke bare er kjøtt.

– Jeg skal svare for deg, for jeg skjønner hvordan du kan glemme det. Du nærer tydeligvis et skikkelig Sp-ekte hat mot de som ønsker god dyrevelferd i form av drastiske kutt i kjøttinntak og dermed kjøttproduksjon.

annonse

Helberg slår fast at forskere innen utslipp og klima og miljø påstår at vi må kutte ned produksjonen av kjøtt. Men Sp forsøker å lure oss til å tro at kjøtt er kortreist mat, mener hun, til tross for at kraftfôret dyrene spiser er laget av ingredienser fra utlandet.

– Du hater virkelig veganere så mye at du må forvrenge sannheten for leserne av Nettavisen.

Les også: Forsker: Veganisme kan bidra mer til global oppvarming enn det å spise kjøtt

Hun nevner også organisasjonen NJFF (Norges Jeger- og Fiskeforbund), som hun mener står for over 30.000 elgdrap i året, og utallige skadeskytinger, foruten alle hjorter, rådyr, reinsdyr, ryper, harer og alle de andre små fugler og arter som blir skutt av jegere.

– Synd at dyr ikke kan stemme. Da hadde ikke Sp lenger eksistert.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon