annonse

Espen Nakstad er assisterende helsedirektør, men han er inhabil i håndteringen av smitteutbruddet på Hurtigruten.

Onsdag ble Helsedirektoratet alarmert om et virusutbrudd på Hurtigruteskipet MS «Roald Amundsen». De har hatt flere krisemøter om hendelsen, men det uten at Assisterende helsedirektør Espen Nakstad har deltatt.

Les også: Espen Nakstad frykter superspredere etter stor demonstrasjonen i Oslo

annonse

Årsaken til habilitetsproblemet er at hans kone jobber i Hurtigruten.

– Nakstad og ledelsen i Helsedirektoratet har vurdert habilitetsspørsmålet og har konkludert med at han ikke medvirker direkte i saken, opplyser presseavdelingen i Helsedirektoratet i en epost til Dagens Næringsliv.

Helsedirektoratet ble umiddelbart varslet om habilitetsproblemer av Nakstad selv.

annonse

– Nakstad informerte umiddelbart ledelsen og krisestaben i Helsedirektoratet om sin kones relasjon til Hurtigruten. Han har derfor ikke medvirket i eller tatt beslutninger i Helsedirektoratets oppfølging og håndtering, står det i eposten.

Les også: Nakstad: Det vil ta mange år å oppnå flokkimmunitet

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse